Prosím, potvrďte nám, že už Vám bylo 18 let a udělte nám souhlas s použitím vybraných souborů cookies.
Abychom Vám mohli ukázat, co hledáte, potřebujeme od Vás získat potvrzení, že už Vám bylo 18 let, také souhlas s používáním souborů cookies. Náš web může používat soubory cookies a další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje. Tyto soubory na Vašem zařízení používáme my a naši partneři (vyhledávače, analytické nástroje, sociální sítě). Kliknutím na "Bylo mi 18 let a souhlasím s použitím cookies" nám udělíte souhlas s využíváním všech souborů cookies a pomocí "Upravit nastavení" můžete provést úpravu Vašich nastavení, kde můžete také odmítnout použití volitelných souborů cookies. Více informací o zpracování osobních údajů naleznete zde.
Prosím, potvrďte nám, že už Vám bylo 18 let a udělte nám souhlas s použitím vybraných souborů cookies.
Rum, opojný nápoj s exotickou chutí a bohatou historií, je známý po celém světě. Je vyráběn z cukrové třtiny a jeho původ sahá až do 17. století, kdy se stal symbolem koloniální éry a obchodních cest.
I když se rum vyrábí po celém světě, existují mezi rumy významné rozdíly. Dvě oblasti, které se vyčleňují svou jedinečnou paletou chutí a historií, jsou Latinská Amerika a Karibik.
Latinská Amerika
Rumy z Latinské Ameriky je známé svou rozmanitostí a charakterem. Země jako Kostarika, Kolumbie, Venezuela, Guyana a Brazílie mají ve výrobě rumu dlouhou tradici a rumy z těchto regionů jsou charakteristické svou jemností a sladkou chutí. Jsou vyráběny především z melasy, vedlejšího produktu zpracování cukrové třtiny, někdy mohou být mírně kouřovité nebo kořeněné.
Ostrovy v Karibiku
Ostrovy v Karibiku, jako je Jamajka, Trinidad a Tobago, Barbados nebo Dominikánská republika, jsou domovem některých nejslavnějších rumů na světě. Rumy z těchto regionů jsou obvykle známé svou silnou, robustní chutí a komplexními aroma. Jsou vyrobeny z čerstvé šťávy cukrové třtiny a jsou podrobeny dlouhému procesu zrání v dubových sudech, který jim dodává hloubku a bohatost.
Hlavní rozdíly
Ingredience: Zatímco rumy z Latinské Ameriky jsou často vyrobeny z melasy, rumy z ostrovů v Karibiku často používají čerstvou šťávu cukrové třtiny.
Zrání: Rumy z Karibiku mají obvykle delší proces zrání v dubových sudech, zatímco rumy z Latinské Ameriky mohou být zralé rychleji a často se používají k míchání koktejlů.
Chuť a aroma: Zatímco rumy z Latinské Ameriky mají tendenci být jemnější a sladší, rumy z ostrovů v Karibiku jsou silnější a mají bohatší na chuť a aroma.
Ve světě rumu existuje obrovská rozmanitost, ať už preferujete jemnou sladkost pevninských rumů z Latinské Ameriky nebo robustní charakter ostrovních rumů Karibiku či úplně z jiného kouta světa ......nakonec, každá lahev rumu je jako vzkaz v láhvi s historií, dobrodružstvím a jedinečným příběhem.