Vypusťte GIN(a) z láhve

Gin je oblíbený destilát, který díky rozmanitému výběru bylin a koření, jež jsou jeho základem, vyniká pestrou paletou chutí a vůní.


Gin se vyrábí z neutrálního alkoholu, do kterého se přidávají botanické složky, hlavně jalovec. Ty se buď macerují, nebo jejich aroma přenáší alkoholové páry během destilace v měděných kotlích. Výsledkem je aromatický destilát.

Každá značka má svůj recept, své tajemství, které právě jejich ginu dodává jedinečný charakter.harr sklo.jpg

Anglický Mayfair sází na klasiku – vedle dominantního jalovce v něm ucítíte koriandr a anděliku, jež tvoří jeho jemnou a vyváženou chuť.

Tanqueray No. Ten přináší svěžest citrusů s přídavkem grapefruitu, limetky a heřmánku, takže je ideální do koktejlů.

Isle of Harris Gin je gin z ostrova Harris na Vnějších Hebridách. Jeho charakteristickou složkou je cukrová řasa, kterou doplňuje koriandr a pomerančová kůra. Veliká delikatesa.

Skotská palírna Bruichladdich vytvořila luxusní suchý gin Botanist, který čerpá inspiraci z přírody ostrova Islay. Kombinuje 22 místních bylin, jako je bodlák, máta peprná a jalovec, takovou ostrovní kombinaci jen tak neochutnáte.

Český OMG Gin staví na výrazné kombinaci jalovce, levandule a meduňky či typicky národní lípy, které dodávají jemnou bylinnou svěžest.  

Naopak ikonický skotský Hendrick’s vás překvapí růží, okurkou a nádechem kmínu, což ho činí naprosto nezaměnitelným.

Každý gin má svůj příběh a osobitý charakter. Objevujte, kombinujte a vychutnávejte ať už samotné, nebo v kombinaci s tonikem či v koktejlu.

Na zdraví! A na Vás!


--
Vytvořil Michal Strelec a dodává také vývoj softwaru na míru.